foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Waktu Persekolahan Isnin hingga Jumaat 7.20 pagi - 1.40 petang

SMK Simpang Pulai

SMK SIMPANG PULAI EXCELLENT

Notice: Undefined offset: 1 in C:\Domains\smksimp1\smksimpangpulai.edu.my\wwwroot\joomla33\templates\dd_highschool_43\library\Artx\Content\SingleArticle.php on line 95

Notice: Undefined offset: 1 in C:\Domains\smksimp1\smksimpangpulai.edu.my\wwwroot\joomla33\templates\dd_highschool_43\library\Artx\Content\Item.php on line 68

MAKLUMAN TENTANG PELAKSANAAN PENTAKSIRAN BERASASKAN SEKOLAH (PBS) BAGI PELAJAR TINGKATAN 1, 2 DAN 3

1. Sukacita dimaklumkan bahawa PBS adalah merupakan sebahagian daripada proses pengajaran dan pembelajaran Kurikulum Bersepadu Sekolah Menengah (KBSM) bagi memenuhi syarat yang telah ditetapkan oleh Kemeneterian Pendidikan Malaysia. PBS akan dinilai oleh guru mata pelajaran dan diberi skor dalam bentuk band.
  2. Sehubungan dengan itu, PBS akan dilaksanakan sepanjang tahun bermula Januari hingga Oktober. Ibu/Bapa/Penjaga dipohon memastikan anak jagaan tuan/puan melaksanakan PBS ini.
  3. Berikut adalah mata pelajaran yang anak jagaan tuan/puan perlu melaksanakan PBS:
    1. Bahasa Melayu
    2. Bahasa Inggeris
    3. Sains
    4. Pendidikan Islam
    5. Geografi
    6. Sejarah
    7. KMT / ERT / PK
    8. Pendidikan Sivik dan Kewarganegaraan
    9. Pendidikan Moral
    10. Pendidikan Seni
    11. Pendidikan Jasmani
    12. Bahasa Cina
    13. Bahasa Tamil

Info KPM

Feed not found.

Copyright © 2017 SMK Simpang Pulai Rights Reserved.